Pasty z orzechów włoskich
( ilość produktów: 2 )Orzechy włoskie, ze względu na ich nieco gorzkawy posmak, mają zarówno swoich fanów, jak i przeciwników. My jednak odczarowaliśmy złą opinię i stworzyliśmy pasty z orzechów włoskich w różnych wariantach. Dla osób preferujących klasyczny smak, polecamy pastę z orzechów włoskich 100%, a dla smakoszy słodszych wersji połączyliśmy ją z miodem, cynamonem i agawą.
Orzechy włoskie są źródłem kwasów omega-3 białka i tłuszczu, dlatego to rewelacyjny składnik diety wegetariańskiej. Uwzględnienie pasty z orzechów włoskich w codziennym jadłospisie obniży również poziom cholesterolu, a także wzmocni odporność.
Pasty z orzechów włoskich nie zawierają żadnych konserwantów i sztucznych dodatków. Najlepiej smakują wyjadane prosto ze słoiczka, ale też jako smarowidło do gofrów, naleśników i kanapek
Masła należy przechowywać w suchych miejscach, a ich termin przydatności do spożycia wynosi 3 miesiące.