Kim jesteśmy? Manufaktura Dobry Orzech to rodzinne, sielskie miejsce w Ozorowicach pod Wrocławiem. Pasty wychodzą spod ręki technolożki żywności i pasjonatki orzechowych smaków.
Co robimy? W niewielkiej manufakturze powstają ekologiczne, regionalne pasty orzechowe z najlepszych jakościowo orzechów (całych, a nie orzechowych kostek!). Dostępne są pasty 100% z orzechów bądź z wysublimowanymi dodatkami. Zatapia się w nich malina albo kokos, dopełnia słodka bądź gorzka czekolada (wyłącznie belgijska!). Dobry Orzech ma najlepsze pasty z popularnych orzeszków laskowych, ale też m.in. z pistacji, migdałów, orzechów brazylijskich.
Co wkładamy do pasty? Pasty orzechowe z Manufaktury Dobry Orzech to w 100% produkty naturalne. Niepasteryzowane, bez tłuszczu palmowego, syropu glukozowo-fruktozowego. To nasze regionalne smaki. Pasta z orzechów laskowych Dobry Orzech to idealny zamiennik dla popularnego kremu kanapkowego.
Jakie zastosowanie mają nasze pasty orzechowe w kuchni?
• Śniadanie – owsianka, naleśniki, pieczywo, gofry.
• Deser – ciasteczka, ciasta, lody, budynie.
• Obiad – marynata do mięs, dodatek do sosów.
Pasta orzechowa 100% Dobry Orzech to zdrowy, sycący i energetyczny dodatek do śniadań, deserów i sposób na podkręcenie smaku dań obiadowych.
Jak pracujemy? Ekologicznie, szanując to, co daje natura. Czerpiąc z niej najlepsze orzechy i smaki.
A tutaj mała historia o nas w programie AgroFakty:
Nagrody: