Powiem Wam ze tworzenie przepisów z masłem orzechowym sprawia mi naprawdę wielką frajdę! Wkręciłam się już tak bardzo, że do wszystkich potraw o których pomyślę zaraz chcę dodać masło orzechowe 😂 tak właśnie powstało orzechowe tiramisu i to jeszcze w fit wersji, no po prostu bajka <3
Składniki na taką małą foremkę
1 opakowanie ricotty
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki pasty z nerkowców
4 łyżki ksylitolu
1 opakowanie biszkoptów
Mocne espresso
Wykonanie:
Zaczynamy od przygotowanie dwóch misek. Do jednej miski dodajemy pół opakowania ricotty i 2 łyżki jogurtu, a do drugiej drugie pół ricotty, jogurt i pastę orzechową.
Biszkopty moczymy przez krótką chwilę w kawie i układamy na dnie formy. Następnie nakładamy „białą” masę, znów namoczone biszkopty i na końcu masę orzechową. Wstawiamy do lodówki na 3/4 godziny a najlepiej na całą noc 😀
I tyle, fit tiramisu gotowe. Prawda że to banalnie proste ? 🍰🍰🍰