Sernik pistacjowy

💚 SERNIK PISTACJOWY 💚

Pyszny, delikatny, kremowy… po prostu idealny!  ☺️

Składniki na tortownicę 18cm:

  •  120g herbatników kakaowych
  •  40g masła 
  • 750g twarogu sernikowego
  • 120g cukru 
  •  1 łyżka mąki ziemniaczanej 
  •  3 jajka 
  •  1 słoik pasty pistacjowej 100%
  •  120 ml śmietanki 18 %
  • 50g białej czekolady 
  • 20 ml śmietanki 18%

Wykonanie: 

Herbatniki kruszymy w blenderze, łączymy z masłem i wykładamy dno tortownicy. 

Do misy miksera dodajemy twaróg, cukier i mąkę i miksujemy aż masa będzie gładka. Pastę pistacjową mieszamy ze śmietanką i dodajemy do masy twarogowej. Miksujemy i w między czasie dodajemy po dodajemy po 1 jajku w odstępie 30 sekund.

Gotową masę przelewamy do tortownicy o pieczemy 70minut w 160 stopniach. Warto na dno piekarnika wstawić naczynie żaroodporne z wodą ☺️

Wyciągamy gotowy sernik i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Na koniec polewamy polewą (rozpuszczona biała czekolada ze śmietanką), dekorujemy według uznania i gotowe 😍 Dajcie znać jak efekty 🥰

Koszyk
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy
0