Sekretem doskonałości tego przepisu jest użycie „aquafaby”. Wiecie co to takiego? Aquafaba to nic innego jak zalewa z puszki ciecierzycy lub innej rośliny strączkowej. Zmiksowana aquafaba ma postać sztywnej, gęstej piany, do złudzenia przypominającej ubite białka jajek. Poza tym, podobnie jak jajka, spulchnia, skleja, łączy oraz zmienia się w emulsję.
Niesamowicie smaczna przekąska a jaka banalna i szybka w przygotowaniu.
W tym przepisie użyliśmy masła orzechowego do marynaty do tofu, aby nadać mu fajnego orzechowego smaku
Przygotowanie zajmie Ci dosłownie 15 minut, a jest tak pyszne, że musisz tego spróbować
Szybkie i obłędne kulki z masła orzechowego.
Orzechowo-owsiane ciasteczka to idealny pomysł na szybką przekąskę. Robi się je bardzo szybko, a smakują nieziemsko. Są kruche, mocno orzechowe i rozpływają się w ustach. Spróbujcie raz tych pysznych ciastek orzechowych, a zostaną w waszych przepiśnikach już na zawsze!