Granola to popularny produkt śniadaniowy, który zdobywa coraz większe uznanie wśród osób dbających o zdrowy styl życia. W sklepie Dobry Orzech znajdziecie różne jej rodzaje, które na pewno zachwycą Was smakiem i wartościami odżywczymi.
Pasta orzechowa to nie tylko doskonały dodatek do porannych tostów czy kanapek. Ze względu na swoje bogate wartości odżywcze oraz wszechstronne zastosowanie w kuchni, zyskała ona miano superfood.
Sekretem doskonałości tego przepisu jest użycie „aquafaby”. Wiecie co to takiego? Aquafaba to nic innego jak zalewa z puszki ciecierzycy lub innej rośliny strączkowej. Zmiksowana aquafaba ma postać sztywnej, gęstej piany, do złudzenia przypominającej ubite białka jajek. Poza tym, podobnie jak jajka, spulchnia, skleja, łączy oraz zmienia się w emulsję.
Niesamowicie smaczna przekąska a jaka banalna i szybka w przygotowaniu.
W tym przepisie użyliśmy masła orzechowego do marynaty do tofu, aby nadać mu fajnego orzechowego smaku
Przygotowanie zajmie Ci dosłownie 15 minut, a jest tak pyszne, że musisz tego spróbować