Szybkie i obłędne kulki z masła orzechowego.
Orzechowo-owsiane ciasteczka to idealny pomysł na szybką przekąskę. Robi się je bardzo szybko, a smakują nieziemsko. Są kruche, mocno orzechowe i rozpływają się w ustach. Spróbujcie raz tych pysznych ciastek orzechowych, a zostaną w waszych przepiśnikach już na zawsze!
Są bogatsze w wapń niż mleko. Mają więcej kwasów omega 3 niż hodowlany łosoś. Są źródłem większej ilości żelaza niż ma szpinak. Są też źródłem białka, błonnika i cennych mikroelementów. O czym mowa? Nasiona chia. O ich prozdrowotnym wpływie wiadomo od dawien dawna
Wciąż trwają spory o to, ile wieków ma już słodki deser pod postacią chałwy i kto za nią stoi. Poszczególne państwa Bliskiego Wschodu przypisują sobie opatentowanie tej niezwykle smacznej przekąski, którą lubią dorośli i dzieci.
Marzysz o pralinach z orzechowym środkiem, kokosową, migdałową bądź malinową nutą? W sklepach, pomimo uginających się półek ze słodyczami, nie zawsze dostaniesz ten smak, który chodzi po głowie. Dlatego wykorzystaj to co masz w domu i wyczaruj kulki z masła orzechowego w czekoladzie.
Pyszny, delikatny, kremowy… po prostu idealny!